Sinettiseuratoiminta

• Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta on Valo ry:n toimintamalli.

• Sinettiseuran rakentama arvopohja rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle.
    -> Lapsen ja nuoren paras liikunnassa on lapsen kasvun ja kehityksen tukemista sekä lapsuuden kunnioittamista.

• Lasten ja nuorten urheilussa tärkeää on ilo, innostus, oppiminen ja kehittyminen sekä kaveruus ja yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua.

• Sinettiseuratoiminnan tavoitteena on löytää seurassa yhteinen toimintatapa ja periaatteet, joilla laadukasta lasten ja nuorten toimintaa voidaan toteuttaa.

Sinettiseuratoiminnan ydinviestit

• Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja - lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita!

• Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta!

• Sinettiseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten urheilun parissa. Laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset - vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut toimijat - jotka ovat tietoisia kasvatusvastuustaan ja esimerkkiroolistaan.

• Sinettikriteerit toimivat seuran kehittämisen apuna ja laadun arvioinnin työkaluna.