Olympialaiset 28.5 valokuvia ja tunnelmat

8.6.2017

TTK:n perinteiset olympialaiset järjestettiin sunnuntaina 28.5.2017 Hiekkaharjun urheilukentällä. Paikalle oli kokoontunut ainakin 80 urheilijaa ja kannustajaa. Nurmikenttä oli peitetty valkealla kankaalla, joka melkoisessa tuulessa aaltoili kuin meri. Tänä vuonna oli ohjelmassa nykyaikainen 7-ottelu, jossa kuudella lajipisteellä käytiin vuorotellen ja lopuksi oli perinteinen 400 metrin viestijuoksu. Urheilutausta tai kouluopinnot eivät kovasti auttaneet, vaan joukkuehenki ja yhteistyö olivat tässä kisassa vahvuudet, joilla pärjäsi.

Muistipelissä oli pyyhkeen alle piilotettu 32 esinettä; mm joulukortti, TTK kausijulkaisu 2012-2013, ”hengetön”, rytmimuna ja pinkki vesi-ilmapallo. Näistä kaikki joukkueet muistivat 19-22 esinettä eli kisa oli todella tasainen. Joukkue 5 ”Voittajat” (Julia, Vera, Noora, Laura, Wenla, Jimi, Nella, Piia, Milla ja Mika) oli tiukan kisan paras ja sai 6 pistettä.

Tarkkuusheittopaikalla piti pyyhkeellä heijaamalla lennättää leluja (pehmopallo, hiekkalelu ja pehmokoira) maalikoreihin. Joukkue 1 ”Pesusienet” (Venla, Jenni, Lumia, Meeri, Neea, Elmo, Soma, Riiko ja Meeri M) sai kolme koria alle 45 sekunnissa eli olivat huomattavan nopeita. He saivat tästä lajista 6 pistettä.

Keihäänheittopaikalla etelästä puhaltanut puuskainen sivutuuli vaikutti osaan heitoista. Tämä on meille tuttua isommistakin keihäskisoista. Joukkueet punnitsivat heittovälineitä (grillitikku) harkiten ja päätyivät joukkueelle parhaaseen keihäsmalliin. Tämän lajin voiton vei joukkue 2 ”Parhaat ♥” (Nella, Santeri, Miisa, Emilia, Nelli, Jose, Emma, Eria, Peetu ja Jenna), jonka tulos 58 metriä tarkastuslaskennassa muuttui 61 metriksi. Tällä tuloksella he menivät joukkueiden ”Voittajat” ja ”4” tuloksen 59 m ohi ja saivat 6 pistettä tästä lajista.

Tietokilpailu oli tällä kertaa haastavin laji, oikeita vastauksia ei paljon nähty. Kisassa testattiin ”turhaa tietoa”; Montako ovea avautuu harkkahallissa käytävän ja aulan suuntaan? Ovia on yhteensä 29 kappaletta, joista 23 avautuu käytävälle päin. Vain kuusi ovea (pukuhuoneet 1-4, valkku/tuomarikoppi ja ovi jäälle) avautuu poispäin käytävältä. Ryhmä 4 ”4” oli yksi 6 pistettä saaneista joukkueista, kun tiesivät oikean vastauksen kysymykseen; Montako punaista ulko-ovea on Trio Areenan pääsisäänkäynnissä?

Vauhditon pituushyppy, jossa jokaisen henkilökohtainen tulos laskettiin yhteen ja saatiin joukkueen tulos, oli tasainen. Joukkueiden yhteistulokset olivat 17,90…20,33 m. Todella monta 2,5 metrin leiskautusta nähtiin. Tästä kisasta 6 pistettä sai joukkue 6 ”Teemu ja 8 kääpiötä” (Julianne, Lenni, Kristiina, Saana, Kira, Nea, Riina, Essi ja Teemu). Olikohan Teemu se joukkueen salainen ase vai kaikkien joukkueen jäsenten ponnistusvoima?

Taide on aina katsojan silmässä ja siksi vaikein arvosteltava laji olikin taideteos. Viimeisen kevätnäytöksen ”Kiljusen herrasväki Helsingissä” jostakin kohtauksesta piti tehdä ”patsas”, joka arvosteltiin. Ehdoton suosikki oli Havis Amanda, siitä nähtiin 4 erilaista versiota. Voiton vei ”Teemu ja 8 kääpiötä” mukana olleen aidon vesielementin takia. Juuri se vetosi tuomaristoon tällä kertaa.

Tasaisimpana joukkueena lajissa kuin lajissa oli joukkue 3 ”Puumat” (Bella, Vilma, Satu, Vilja, Olivia, Evita, Iida, Sofia), joka joutui taistelemaan vajaalla joukkueella. Ilmeisesti joukkueen viestiosuuksien strategiavalinta oli oikea, koska viestissä he tulivat kolmantena maaliin. Toiseksi tuli ”4” ja nopein oli ”Teemu ja 8 kääpiötä”.