Luistimet

Luistelijan tärkeimmät varusteet ovat hyvät luistimet. Luistimen tulee istua jalkaan hyvin ja olla sopivan kokoinen sekä leveys- että pituussuunnassa. Pienille luistelijoille kannattaa kysyä liikkeistä käytettyjä luistimia. Tehtaalta suoraan tullut luistin on kova ja sen pehmentäminen vaatii aikaa. Usein kasvava jalka ehtiikin jo seuraavaan kokoon ennen kengän pehmentymistä. Käytetyt luistimet voi useimmissa tapauksissa myydä hyvään hintaan takaisin liikkeeseen. Taitoluistimia valmistavat useat eri yritykset ja tuotteissa voi olla suuriakin eroja. Koska luistin jalassa vietetään usein paljonkin aikaa, on juuri omaan jalkaan sopivan mallin löytäminen ensiarvoisen tärkeää. Näin vältytään virheasennoilta, rasitusvammoilta ja pahalta mieleltä. Taitoluisteluun erikoistuneista liikkeistä saat apua valintaan, mutta alla joitakin TTK:ssa hyväksi havaittuja tuotteita.

Muodostelmaluistelu

MuokkaTintit

• Taitoluisteluliikkeet myyvät kenkä+terä -paketteja, jotka ovat hyvä valinta muokka tintti -tasolle.
  • Suosittelemme valitsemaan käytetyn kengän, mikäli mahdollista

Tulokkaat

Taitoluisteluliikkeet myyvät kenkä+terä -paketteja, joilla voi luistella tulokastasolla.

Mikäli kuitenkin hankit kengän ja terän erikseen, suosittelemme seuraavaa:

• Suositus kengästä Riedell tai Risport
  • Suositus terästä Coronation Ace (John Wilson)

Minorit

• Suositus terä pääsääntöisesti Coronation Ace
  • Jo aiemmin minoritasolla luistelleet voivat siirtyä myös Coronation Dance -terään (John Wilson)

SM-noviisit ja SM-juniorit

• Suositus kengästä Riedell tai Risport
  • Suositus terä Coronation Dance (John Wilson)
  • Mikäli haluat hankkia muita teriä, keskustelethan asiasta ensin valmentajan kanssa